Hypotheekadvies

Een hypotheek staat niet op zichzelf.

Het is een belangrijk onderdeel van het Totaalplan. Het is wel vaak de aanleiding om de zaken weer eens goed in beeld te krijgen, omdat u een huis wilt aankopen of uw hypotheek aanpassen.
Of u starter bent of doorstromer, particulier of ondernemer is van groot belang ,maar wel een feit. U heeft echter belangrijke keuzemogelijkheden als het gaat om meerwerk, energiebesparende maatregelen waardoor u meer kunt financieren ,starterslening, bankkeuze, rentevastkeuze, gebruikmaken van uw overgangsrecht …… Kortom veel om over na te denken.
Maak vrijblijvend een afspraak. Ons eerste gesprek is gratis en zonder verplichtingen. 

We maken een logisch onderscheid in

1.starters en doorstromers

Starters hebben een beperkte keuze uit 2 aflossingshypotheken: annuiteit of lineair. De eerste heeft een gelijkmatige maandlast, bij lineair betaal je in het begin meer maar later minder omdat je sneller aflost en dus minder rente betaalt. Wel moeten belangrijke keuzes worden gemaakt.

2. Particulier of ondernemer

Voor de particulier is het een stuk duidelijker als het gaat om de acceptatie en beoordeling voor de hypotheek. Dit heeft mn te maken met de beoordeling van het inkomen. Het is belangrijk dat we de aanvraag voor de ondernemer goed voorbereiden en motiveren bij de juiste bank. Dat is een kwestie van ervaring. Die willen we graag toepassen om u een geschikte hypotheek te kunnen aanbieden.

Hypotheekkosten. Elk jaar moet u meer zelf meenemen als u een woning koopt. De bijkomende kosten zijn tussen 5% en 6%  In 2015 mag u nog maar 3% meefinancieren, tot in 2018  maximaal de kale aankoopprijs. Er is een belangrijke uitzondering….. Wanneer u kiest voor energiebesparende maatregelen mag u weer 6% meefinancieren van de waarde na verbouwing. U heeft dan ( vrijwel) geen eigen kapitaal meer nodig en bovendien bespaart u meer dan de kosten en aflossing van de investering. We vertellen u er graag meer over.