Sparen voor later

Voor uzelf:

U kunt op allerlei manieren sparen. Ze zijn niet allemaal even veilig of efficiënt

 1. Sparen op de bank. Voor de meesten geeft dit het veiligste gevoel mits je je maar aan de spelregels houdt. Er zijn een paar nadelen. We noemen er 2.
 • De opbrengst is vaak lange tijd zeer  laag . Als de inflatie laag is , dan is de rente ook laag, maar als de inflatie hoog is, is de rente ook hoog. U denkt dan veel meer te krijgen, maar de reële rente ( rente min inflatie) is vaak nog steeds erg laag. U gunt uw geld meer opbrengst maar durft niet te beleggen ( vaak terecht)
 • Uw geld staat zo dicht bij u dat u impulsief en direct  geld kunt opnemen als u dat wilt. Dat is slecht voor de continuïteit van de kapitaalsopbouw.
 1. Beleggen /sparen via een woekerpolis. Veel mensen hebben daar ervaring mee. Door de hoge kosten en de onzekere beleggingsopbrengsten zonder garantie komt er van vermogensgroei vaak bitter weinig terecht ondanks hoge premies per maand. Veel mensen willen daarom af van hun woekerpolis. Het probleem is dat ze vaak verpand zijn aan de hypotheek. Wij kunnen toch uw woekerpolis laten uitkeren en met lagere lasten en 100% zekerheid vergaan met aflossen van de hypotheek. Dus minder betalen, 100% zekerheid en veel meer aflossen…. Het kan echt! 
 1. Beleggen /sparen via garantiefondsen.
 • De inleg loopt via een nieuwe generatie polis die veel minder kosten heeft dan de traditionele, dank zij de woekerpolisaffaire. U kunt dat volkomen helder lezen in de offerte. De kosten zijn aanzienlijk minder dan u gewend was zelfs nog aanzienlijk lager dan de nieuwe norm die gesteld is voor polissen.
 • U spaart altijd als bodemgarantie, maar u zult profiteren van opbrengsten van een degelijk neutraal fonds. U kunt echter nooit verliezen, u spaart minimaal ongeveer de spaarrente.
 • U kunt wel aan uw geld komen en elk moment aanpassingen doen, maar niet zo gemakkelijk als bij een rekening. Impulsieve aankopen voorkomt u daarmee. Alleen als u echt geld nodig heeft voor nuttige of noodzakelijke dingen is het wel handig als u kunt opnemen. Dat duurt dan wel vaak 1 of 2 weken. Vaak zult u dan voor andere oplossingen kiezen zodat uw geld verder kan groeien.

          AANBEVELING: Dit is geschikt voor veel mensen om een rente van gemiddeld ca 5% te halen zonder risico van minder dan banksparen.

 1. Beleggen via de beurs of rechtstreeks in beleggingsfondsen.
 • Dit kan heel winstgevend zijn maar ook tot grote verliezen  lijden. Het is zaak om goed te bekijken of dit verantwoord en wenselijk is in uw situatie  en met uw beleving van risico’s.

 

Dit bovenstaande kunt u natuurlijk ook voor  uw (klein)kinderen opstarten. 

Kom eens langs om vrijblijvend hierover te spreken.

Specialisaties

Over ons

Ervaringen van klanten

Over ons

 • Voor nu, straks en later
  Het heldere besparingsplan moet ook voor de langere termijn passend zijn. Daarom werken we met eenvoudige, voordelige losse producten die met elkaar in verband staan. Geen ingewikkelde gemengde producten de onduidelijk en onwenselijk zijn en bovendien moeilijk bij te sturen. Een doel per product. Dan heb je zuivere en voordelige bouwstenen.
 • De (leven)hypotheek en de woekerpolis
  Er lopen heel veel hypotheken met een woekerpolis. U denkt toch niet dat we daar weinig mee kunnen omdat de polis gekoppeld zit aan de hypotheek toch? Dat is een misverstand! Dat kan juist heel goed.. Wist u dat de meest radicale oplossing de beste is? U lost dan veel meer af met 100% zekerheid en vaak betaalt u ook nog minder. Het probleem van teveel restschuld, teveel risico en te veel betalen hebben we dan samen mooi opgelost. Wij horen het wel als u zovèr bent.
 • Onze bedrijfsfilosofie
  Wij zijn er op uit om uw situatie duidelijk en in heldere taal in beeld te brengen en oplossingen aan te dragen. Wij vatten graag kort en bondig samen tot de kern van de situatie en de oplossingen die wij aandragen. Veel problemen die in het verleden zijn ontstaan, zijn voor een belangrijk deel veroorzaakt door onduidelijke producten, verborgen kosten en producten die elkaar overlappen.
 • Sparen in Box 1 of Box 3
  Hierin hebben we ook een duidelijke stellingname:Box 3 is echt geld, waarmee je kunt doen wat je wilt. Box 1 is niet altijd slecht maar meestal zijn de nadelen groter dan de voordelen. Een veel voorkomend misverstand bij klanten is dat een lijfrentekapitaal beschikbaar is op de einddatum. Niets is minder waar, het dien als rekengrootheid voor een levenslange belaste uitkering van een teleurstellend laag bedrag. Bovendien is de uitkering (deels) verloren voor de nabestaande bij overlijden. 

Ervaringen van klanten